Coffee Tasting by Moyee Coffee


11349047_10205886645222582_283411718_nAfgelopen zaterdag, 30 mei 2015, waren wij te gast bij Moyee Coffee in Amsterdam. Moyee Coffee had ons namelijk uitgenodigd voor een coffee tasting die bestond uit een slow-coffeeproeverij en een barista-workshop.

Educatieve koffiepresentatie
Na uiteraard ontvangen te zijn met een heerlijke en verse kop koffie van Moyee, kregen we een leerzame en interactieve presentatie over het proces van koffie maken. De presentatie werd gegeven door Bart, die erg veel wist te vertellen over dat proces en over de geschiedenis van koffie.

11121957_10205886644782571_1022109393_n

Bart tijdens zijn presentatie over het proces van koffie maken

Na de presentatie van Bart werd door Vincent gedemonstreerd hoe je met behulp van een koffiebrander je eigen koffie kunt maken en hoe je hiermee ook zelf invloed kunt hebben op de smaak van je koffie.

11303490_10205886645062578_1513452608_n

de koffiebrander

We mochten onze zelf gebrande koffie proeven. Normaliter is het raadzaam om de gebrande koffie eerst te laten rusten, maar het leek Vincent wel leuk om ons het verschil te laten proeven tussen de zelf gebrande koffie (zonder rustperiode) en de koffie van Moyee Coffee. Hoe leuk het ook was om onze eigen koffie te branden en te proeven door er een espresso van te maken, Moyee Coffee smaakte beduidend toch heel wat beter.

11311686_10205886644862573_2019927763_n

Vincent demonstreerde hoe de koffiebrander werkt

Na de presentatie werd de groep in tweeën gesplitst, zodat een groep kon starten met de barista-workshop en de andere groep met het proeven van de slow-coffee.

Barista
Tijdens de barista-workshop leerde Bart ons de meest ideale manier om een cappuccino te zetten. Dus wat de ideale verhoudingen zijn qua koffie en water en hoe we op de beste manier het melkschuim konden klaarmaken. Na de belangrijke basisvaardigheden van een echte cappuccino op barista-niveau,  leerde Bart ons ook om een hartje te maken. Die vaardigheid kreeg niet iedereen onder de knie, maar oefening baart kunst.

11328957_10205886644982576_1829586192_n

Akram zijn mislukte poging om een hartje te maken in zijn cappuccino

Slow-coffee
De slow-coffee tasting werd verzorgd door Vincent. Daar waar een espresso vrij snel klaar te maken is, vergt een kopje slow-coffee iets meer tijd en geduld. Maar het geduld hebben loont weer in de smaak. We vonden de slow-coffee veel lekkerder smaken dan de espresso van onze zelf gebrande koffie. Daarnaast oogt het maken van slow-coffee gewoon heel ambachtelijk. Ook de manier van drinken creëert een extra dimensie aan de belevenis.

11335692_10205886644702569_967810009_n

Vincent verzorgde de slow-coffee proeverij

Na de Barista-workshop en slow-coffee tasting, was er ook nog een lunch waarbij we nog gezellig konden nakletsen over de workshop en vragen konden stellen aan Bart en Vincent.

Moyee Coffee heeft ons op een originele en leuke manier kennis laten maken met hun merk Moyee Coffee en de smaak van hun koffie. Daarnaast onderscheidt Moyee Coffee zich met hun FairChain koffie, door hun koffie professioneel te laten branden in Ethiopië en door hun partnerships met de koffieboeren in de provincie Kaffa in Ethiopië. Kortom, een innovatief en leuk merk.

11301465_10205886644902574_1666872036_n

Blogster Cherelle Sieh van La Vie Cherie met haar cappuccino inclusief hartje

Na afloop hadden we nog een kleinigheidje voor de genodigden, ze kregen namelijk een doos koffiecupjes van de Moyee Coffee mee voor thuis.

__________________________________________________

Voor meer informatie over Moyee Coffee kun je terecht op hun website.