Foodreport: Catch by Simonis

Afgelopen zaterdag brachten we een culinair bezoek aan restaurant Catch by Simonis, gelegen aan de Scheveningse haven. Catch stond al een geruime tijd op onze lijstje van culinaire must-try’s. Zaterdag was het eindelijk zo ver!

Catch is gevestigd in de haven, waar je gemakkelijk, goed en gratis kunt parkeren. Een kleine tip, bij mooi weer kun je het beste aan het begin van de haven parkeren, zodat je nog een mooie wandeling kunt maken langs de kade. Het luxueuze en metropolitaanse interieur van Catch is zelf gelukkig ook erg catchy.

Voordat je naar Catch gaat, kun je beter eerst de menukaart doornemen om alvast een selectie te maken, want er is zoveel lekkere keuze, dat als je wacht tot je in het restaurant bent het moeilijk gaat worden snel een keuze te kunnen maken.

Wij kozen als voorgerecht voor de King Crab. Persoonlijk vonden wij dat de Kingscrab, gemakkelijk als hoofdgerecht kon dienen, vanwege de hoeveelheid en het culinaire niveau van het gerecht. Een absolute aanrader dan ook!
Als hoofdgerecht namen wij de halve kreeft en de Sushi Combination. De inside out gebrande sushi is een ware smaaksensatie, vooral als je liefhebber bent van sushi. De kreeft zelf was ook heerlijk.

Eerlijk gezegd was het wel te verwachten, als de bekenede vishandel Simonis je leverancier is van verse vis. Simonis is al sinds begin 1900 een begrip in Den Haag en Scheveningen en maken dit zeker dan ook waar middels Catch by Simonis.

Tot slot, namen we nog dessert en koffie om de avond af te sluiten. De kaart verklapt het al een beetje, maar de Dame Blanche is qua belevenis toch wel de beste keuze. Je krijgt wel veel, dus als stel kun je gemakkelijk de Dame Blanche delen. Tenzij je niet op je lijn hoeft te letten.

Al met al een geslaagde culinaire avond. Het enige minpunt is dat je niet alles kunt proeven op de uitnodigende menukaart, want bij het doornemen van de menukaart krijg je meteen al trek. Het liefst zou je alles willen proberen. Dat kan in principe wel, maar dan zou je wel vaker een bezoekje moet brengen aan Catch by Simonis.