Glow-Run 2015 Scheveningen

Glow_run_scheveningen_strandAfgelopen vrijdag, 15 mei 2015, vond de tweede editie van de Glow-Run plaats in Scheveningen. De Glow-Run is een nachtrun van 5 km waarbij je grotendeels over het strand van Scheveningen hardloopt.

Ondanks dat we sportief niet goed voorbereid waren op de run, ivm blessureleed, wilden we toch deelnemen aan Glow-Run Scheveningen 2015, om hier een reportage over te kunnen schrijven.

goodiebag_glow_glowstick_foamstick_glowrun

Glow-Run goodiebag bestaande uit een wit t-shirt, foamstick, glowbril, glow-armbandjes en kortingsbonnen van sponsoren

Aanvang van Glow-Run
Het leuke aan Glow-Run was dat je meteen bij binnenkomst in The Hague Beachstadium al deelnemers zag met glowverf-versieringen op hun gezichten. Daarnaast kreeg je bij binnenkomst een goodiebag met een wit t-shirt, een foamstick, een glowbril en glow-armbandjes. Je kon op het event zelfs de stoere sneakers kopen van Celestial Footwear.

Celstial_footwear_glowrun_Scheveningen_thehaguebeachstadium

Stand en fotohoek van Celestial Footwear

Sfeer
De sfeer bij binnenkomst in het Beachstadium was dan ook meteen goed en alles zag er kleurrijk uit. Voor de start van de run was er een gezamenlijke warming-up die verzorgd werd door Fit For Free. Tijdens de warming-up vlogen er grote ballonnen over ons heen en werden we getrakteerd op glowverf die uit kanonnen en pistolen werd geschoten.

Glowrun_scheveningen_thehaguebeachstadium_2015

Gezamenlijke warming-up voor de start van de Glow-Run

De Glow-Run route
De route liep van het Beachstadium tot aan de Pier en daarna weer terug naar het Beachstadium. Tijdens de run liep je grotendeels over het zand, langs de vloedlijn, tot aan de Pier, waarna je vervolgens onder de Pier door liep naar de boulevard, om een stukje over de boulevard te rennen.

Na de boulevard kwam toch het moeilijkste gedeelte, namelijk het rennen over het mulle zand. Desondanks kon je je eigen tempo bepalen, er waren deelnemers die de run in hoog tempo hebben gedaan, deelnemers met een gemiddeld tempo en deelnemers die af en toe een kleine wandelpauze namen. Maar bij Glow-Run kan dat, het is tenslotte een sportevent waarbij het naast het sportieve aspect ook om de gezelligheid gaat.

Het leuke aan de run was dat iedereen lichtgevende goodies bij zich had, tijdens het rennen. Dat zag er gewoon geweldig uit. Ook de zee en de boulevard als uitzicht hebben tijdens het rennen op het strand, was een mooie ervaring. En als dat dan niet al sfeervol genoeg was, reed er een pick-up met dj over het strand en was er een pick-up met muziek bij het punt waar je onder de Pier door rende richting de boulevard. De Pier werd verlicht door gekleurde led- en uv-licht. Veel deelnemers stopten dan ook voor een leuke foto onder de pier.

Tijdens de run werd je op heel veel punten aangemoedigd door de crew van Glow-Run. En steeds als je dacht, het kan niet leuker, werden je verwachtingen overtroffen. Tijdens het rennen over de boulevard, kwam je namelijk ook langs een brassband.

glowrun_afterparty_scheveningen

Afterparty

Afterparty
Na de run was er ook een overdekte afterparty. Hier kon je gezellig bijkletsen en weer op adem komen. Tijdens de afterparty waren er diverse dj’s en dans-acts. De afterparty duurde tot 03:30 en was erg gezellig.

De organisatie
Ondanks de mindere weersvoorspellingen, had ik nooit kunnen hopen dat de Glow-Run zo soepel, positief en succesvol zou verlopen! Ik hoop dat iedereen net zo veel genoten heeft als ik. Voor mij is het een simpel gezegde; als de deelnemers, vrienden en/of de familieleden enthousiast zijn, geniet ik het meest. Tot slot, wil ik Petra Vennegoor erg bedanken voor de kans die ik heb gekregen om de Glow-Run samen met haar te organiseren”. Aldus Pieter Jongerius, projectleider van de Glow-Run Scheveningen 2015.

Pieter Jongerius, projectleider van de Glow-Run Scheveningen 2015

Pieter Jongerius, projectleider van de Glow-Run Scheveningen 2015

Kortom, de Glow-Run 2015 was een unieke en mooie ervaring. Dus wij van Exceptional Men, zijn er er volgend jaar weer bij!
________________________________________

Voor meer informatie over de Glow-Run kun je terecht op hun website.