Mr. Michael Mendoza

Michael MendozaMichael Mendoza; één van de meest veelbelovende Nederlandse dj’s in de zoektocht naar wereldroem! Naast zijn succesvolle dj-carrière is Michael Mendoza  getrouwd met het beeldschone topmodel Kim Feenstra.

We kennen je nu als volwassen man, hoe was je eigenlijk als kind?
Als kind was ik heel vrolijk, maar wel een tikkeltje verwend. Ondanks het feit dat, vooral toen ik jong was, we het niet altijd breed hadden ben ik nooit wat van mijn ouders tekort gekomen. Toen het beter ging al helemaal niet. Mijn ouders deden echt alles voor me en hebben mij echt super vrij opgevoed. Er is niets wat ik tekort kwam of waarmee ik niet bij ze terecht kon.

Wat was je favoriete tekenfilm als kind?
Sowieso Tom en Jerry! Zij staan stipt op nummer 1. Daarnaast was ik ook fan van, Samurai Pizza Cats en Dexter.

Welke superheld, wilde je als kind zijn?
Zack van de Power Rangers! Zack, was de zwarte Power Ranger. Simpelweg omdat hij stoer was en hij kon goed dansen. En ‘Modo’, van Biker Mice from Mars. Modo had een ooglapje, een robotarm en hij was de sterkste van het drietal.

Was er ook een filmpersonage waar je als kind nachtmerries aan hebt overgehouden?
Even nadenken hoor…. ‘It’, de clown!

Hield je op jonge leeftijd al van muziek?
Ja, ik hield heel erg veel van muziek. Muziek was vanaf mijn veertiende al mijn grote drijfveer geweest. En uiteindelijk heeft het ook geleid tot het feit dat ik ook daadwerkelijk iets met muziek ben gaan doen. Het bleef voor mij niet alleen bij het luisteren van muziek.

Je gaf aan dat je op jonge leeftijd al van muziek hield, maar heb je dan ook weleens meegedaan aan de playbackshow op de basisschool?
Nee, maar ik heb weleens, op de middelbare school, aan een soort talentenshow meegedaan, door een zelfgeschreven liedje te zingen samen met vrienden. En daarmee werden we eerste!

Wat wilde je als kind eigenlijk worden?
Piloot! Geen twijfel mogelijk! Ik deed er alles aan om mijn hoogtevrees te overwinnen. Vooral na mijn eerste keer vliegen, wilde ik piloot worden. Dat ik hoogtevrees had, zag ik niet als een belemmering, maar toen ik er achter kwam dat je goed moest zijn in wiskunde en natuurkunde, besloot ik in de tweede klas van de middelbare school dat ik advocaat wilde worden.


Wat deed je uiteindelijk besluiten om dj te worden?
Tijdens mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de VU en aan de UVA, merkte ik dat ik een keuze moest maken tussen mijn muziekcarrière en studeren. Ik stond op het punt muzikaal door te breken. Na een goed gesprek met dj-collega’s en met mijn moeder. Hakte ik de knoop door en ben ik voor mijn dj-carrière gegaan.

Hoe was je op de middelbare school?
Beetje raar om over mezelf te praten, maar ik zal het op een bescheiden manier proberen te verwoorden. Ik kende namelijk wel veel mensen en veel mensen kenden mij. Dat kwam mede omdat mijn zus, in 5 havo zat. Daarnaast droeg ik veel dure merkkleding, ik studeerde Gymnasium en ik kwam uit Amsterdam-Zuidoost, dus alles bij elkaar opgeteld, denk ik dat ik wel opvallend was in een positieve zin.

Ben je weleens geschorst?
Ja, ik ben 1 keer gedurende mijn 6 jaar op de middelbare school geschorst, dat had te maken met het feit dat een jongen verliefd was op een meisje, met wie ik flirtte. Die jongen was zo jaloers dat hij mij had bedreigd, dus ik had de benodigde maatregelen genomen en een knokploeg opgetrommeld. Ik ben geen fan van geweld, maar ik had wel mijn statement gemaakt. Er was voor de rest niks gebeurd, maar ik werd wel geschorst.

‘Ik kan op iedere moment van de dag slapen.’

Wie is je favoriete voetballer en waarom?
Neymar Jr.! Hij alles is, wat ik zou willen zijn als voetballer anno nu. Hij is pas 21 en hij zit nu al op een heel hoog niveau. Hij is een vedette, maar hij is nog steeds in staat om zich nederig en dienstbaar op te stellen. Terwijl hij toch één van de grote jongens is.

Doe je zelf aan sport?
Ja, ik doe aan hardlopen. Ik wil fit en gezond blijven.
Wat doe je het liefst als je vrij bent?
Eten en slapen! Vooral met dit beroep is het erg belangrijk om je rust te pakken. Ik kan op iedere moment van de dag slapen.

 Kun je koken?
‘Ik kan water koken met een waterkoker!’ Nee, dankzij Kim kan ik nu iets meer dan alleen water koken. Kim heeft me laatst geleerd pasta (uit pak) te maken en vlees te braden.
Wat is het lievelingsgerecht van Kim?
Ayam Semur, dat is een Indonesische variant van kip met rijst, die zij zelf kookt. Zij kan echt alles koken.

Kook je weleens voor Kim?
Nee, maar in goed overleg ga ik me daar op focussen. Ik bak weleens een eitje voor haar.
Ben je romantisch?
Ja, heel erg! Ik ben helemaal weg van eindeloos samen films kijken op de bank of in bed. Samen naar muziek luisteren en samen dansen.

Ben je weleens gedumpt?
Ja, ik ben 1 keer gedumpt. Dat was toen heel vervelend, maar achteraf ben ik haar meer dan dankbaar. Zij vond namelijk dat ik teveel met muziek en andere dingen bezig was, dan met haar.

Tot, slot nog leuke plannen binnenkort?
Ik ga mijn eigen feest organiseren in Amsterdam. Mijn eigen concept. Binnen nu en drie maanden, maar Ik houd het nog even een verrassing.