Reportage: Het 10-jarige jubileum van Persian Caviar

Den Haag – 11 april 2015. Afgelopen zaterdagmiddag waren we te gast bij het 10-jarige jubileum van Persian Caviar in Scheveningen.

Persian_Caviar_Scheveningen

Persian Caviar, Scheveningen

Persian Caviar is 10 jaar geleden opgericht door Hossein Akef. Op jonge leeftijd al geïnspireerd door zijn opa, die steurvisser was in Iran, startte Hossein op 21-jarige leeftijd Persian Caviar op. Inmiddels is Persian Caviar een begrip geworden op het gebied van kaviaar en andere delicatessen zoals de koningskrab.

De_oprichter_van_Persian_Caviar_ Hossein_Akef

De oprichter van Persian Caviar, Hossein Akef

Dat het een culinair event zou worden, hadden we enigszins al voorzien, maar dat executive chef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu aanwezig zou zijn om zijn culinaire kunsten live te vertonen, dat hadden we niet snel mogen dromen. We maakten meteen gebruik van de gelegenheid om zowel kennis te maken met chef Onno Kokmeijer alsmede zijn buitengewone kookkunsten te proeven.

Sushi_met_kaviaar_wakame_zalmkuit_haringkuit

Sushi met kaviaar, wakame, zalmkuit, forelkuit en haringkuit

Hossein vroeg me, of ik vandaag aanwezig wilde zijn om de gasten mijn heerlijke creaties te laten proeven, in combinatie met zijn delicate producten zoals de koningskrab en kaviaar.

Executive_chef_Onne_Kokmeijer

Executive chef Onno Kokmeijer van Ciel Bleu

Ik heb nu al ruim 6 jaar een fijne samenwerking met Persian Caviar en we zijn zelfs onze eigen kaviaarlijn gestart, Onno’s Taste en Onno’s Favorite. Dat werkt zeer positief naar onze gasten toe. Persian Caviar is in mijn ogen de parel tussen de zwarte pareltjes van kaviaar. De hoge eisen van kwaliteit, zoals de kleur, de smaak en de knapperigheid van de eitjes, die Persian Caviar waarborgt is voor mij heel belangrijk. Wij gebruiken dan ook wekelijks een kilo kaviaar in het restaurant voor onze gerechten.” Aldus executive chef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu, dat te vinden is op de 23ste verdieping in Hotel Okura Amsterdam.

Daarnaast was ook Dennis Kuipers, de executive chef van restaurant Vinkeles, van het hotel The Dylan Amsterdam, aanwezig om de gasten te verassen met zijn Persian Caviar gerechten.

foto 4

Kortom, het 10-jarige jubileum van Persian Caviar was gezellig en culinair gezien meer dan top. Mocht je meer informatie willen over Persian Caviar of zelf de delicatessen willen proberen, dan kun je terecht op de website van Persian Caviar zelf.