Review: Elite Dutch Glider G6

12421359_10207150567099839_878609690_n
Smart Balance Board
De Elite Dutch Glider is een zelf balancerende mini-scooter. Dit houdt in dat je je evenwicht moet gebruiken om te bewegen. In het begin is het even wennen, zeker de eerste 5 minuten is het eerst de kunst zodanig te balanceren dat je stil staat en niet valt natuurlijk.

Wijzelf zijn gelukkig niet gevallen de eerste keer, maar het was wel even wennen. De tweede keer voelde al wat gemakkelijker. Toen lukte het ons om vooruit, achteruit te bewegen en om te rustig te keren.
elitedutchglider_black_side
de Glider G6
Wij hebben met dit herfstweer niet getest, hoever het bereik was van een vol opgelade glider, maar het bereik ligt rond de 15 en 20 km. De Glider heeft een sierlijke cruise snelheid van maximaal 10 km per uur. De Glider weegt circa 10 kg en heeft een maximum draagvermogen van 120 kg. De Glider is er in diverse kleuren namelijk zwart, rood, blauw en wit. Het is zelfs mogelijk om op aanvraag een customized Glider te laten ontwerpen.

Met een oppervlakte van ongeveer 50 cm bij 20 cm is de Glider zowel gemakkelijk te vervoeren met de auto of zelfs met het openbaar vervoer.


Nieuwe verslaving
Het feit dat je moet oefenen om deze coole wannahave onder de knie te krijgen maakt dit high-tech gadget uitdagender en tegelijkertijd ook verslavend. Daarnaast krijg je echt het gevoel dat je zweeft over de grond. Dat gevoel is superheerlijk! Wij kunnen niet wachten tot we in de zomer over de Scheveningse Boulevard kunnen gliden.

Marnix Noordijk van House of Streetwear op de Elite Dutch Glider G6 Black

Regelgeving
Onlangs publiceerde NOS een bericht waarbij te kennen werd gegeven dat het verboden is om de smart balance board op de openbare weg te gebruiken en dat je hiervoor bekeurd kunt worden. Houd daarom de berichtgeving in de gaten alvorens je er een wilt aanschaffen. Tenzij je van tevoren al weet dat je de smart balance board indoor of op privé-terrein gaat gebruiken. ___________________________________________________________
Voor meer info over de Elite Dutch Glider G6 check de website.