Top 3: Meest irritante reactie die je van een vrouw kunt krijgen wanneer je haar een compliment geeft?

Vorige week hebben we weer een leuke poll gehouden onder onze mannelijke leden. Dit keer luidde de vraag: “Wat is de meest irritante reactie die je van een vrouw kunt krijgen wanneer je haar een compliment geeft?”

Aan de hand van onze poll, die door 130 van onze mannelijke leden ingevuld is, hebben wij een top 3 geformuleerd. Let wel op, het gaat hier niet om een wetenschappelijk onderzoek.
sjans_flirt_flirten_aandacht
1. Het compliment bevestigen.(31%)
Je kent het wel! Je geeft een dame een compliment en in plaats van je te bedanken voor het compliment, bevestigt de dame je compliment door te zeggen ‘I know’ of middels een soortgelijk antwoord. Er is niks mis met zelfverzekerd zijn maar deze reactie werkt toch als een afknapper en heeft ook bijna 1/3 van alle stemmen gekregen.
diva_arrogante_houding_attitude_kapsones
2. Het compliment opvangen als belediging of onterechte avances. (15%)
Niks is vervelender dan een compliment te geven aan een dame, zonder enige bijbedoelingen, maar dat de dame in kwestie je compliment meteen interpreteert als onterechte avances. Naast deze naïeve denkwijze heb je ook de dames die een goedbedoeld compliment als belediging opvangen. ‘Ik vertelde een vriendin dat ze op Famke Janssen leek, dr. Jean Grey van de film the X-men, maar die leek het compliment niet echt te waarderen, terwijl Femke Janssen er toch echt iets beter uitziet dan haar.’

beautiful_model_look_compliment_stijl3. De valse bescheidenheid; Het compliment ontkennen of ontkrachten. (13%)
Je geeft een dame een compliment. Het kan een hele, simpele interactie zijn; namelijk, zij bedankt je voor het compliment. In plaats daarvan ontkent de dame of ontkracht de dame het compliment. Jij vertelt haar dat ze er fit uitziet, maar mevrouw in kwestie is het daar niet mee eens en vindt zichzelf te dik. Dan rest je maar een ding te doen, door te zeggen dat ze gelijk heeft en inderdaad te dik is, want ons is geleerd dat je een discussie met een vrouw niet wint.

De overige reacties scoorden als volgt in de poll.
Kortaf reageren; ‘haha thanks’. (12%)
Het compliment negeren. (12%)
De friendzone reactie: ‘awh thanks’. (9%)
De arrogante reactie: ‘oh okay’. (8%)
De meeste onzekere reactie: ‘slijmbal!’
Flirten: het compliment teruggeven. (1%)
Flirten_flirting_flirt_cartoon
De wenselijke reactie
Gelukkig zijn er dames die wel hoffelijk en normaal reageren op een compliment door er simpelweg voor te bedanken. Reacties die ons als mannen motiveren om de dames complimenten te blijven geven daar waar het van toepassing en gepast is.