Virgin Mojito

In sommige delen van het land kan de temperatuur vandaag oplopen tot zomerse taferelen. Dus dachten we dat een cocktail wel goed als verkoelende dorstlesser zou kunnen dienen vandaag. Wel eentje die je op de universiteit of op het werk kunt drinken, de alcoholvrije variant van de Mojito.

Virgin_Mojito

Heerlijke Virgin Mojito met gesneden verse muntbladeren

De benodigdheden voor 1 glas:
– 15 á 20 gram verse muntblaadjes,
– 7UP (200 á 300 ml),
– crushed ijs of ijsblokjes,
– rietsuiker (2 theelepeltjes),
– 2 verse limoenen. 

Mojito_muddler_cocktailstamper

muddler / cocktailstamper

Stap 1. Neem een (gekoeld) longdrinkglas. Doe de (gesneden) muntblaadjes in het glas. Voeg 2 theelepels witte rietsuiker toe. Voeg daarna geperste limoensap toe van 2 verse limoenen. Je kunt ook de limoenen na het persen een beetje raspen, zodat je wat limoenvruchtenvlees hebt in je Virgin Mojito. Gebruik een muddler (cocktailstamper) om alles te mengen en tegelijkertijd te stampen tot een vloeibaar geheel.

Stap 2. Voeg daarna de crushed ijs toe tot maximaal 25% van het glas. Mocht je geen crushed ijs hebben en dus toch ijsblokjes willen gebruiken, dan kun je ervoor kiezen om ijsblokjes te maken van 7UP. Hiermee voorkom je smaakverlies, wanneer de ijsblokjes van water beginnen te smelten in je cocktail.

Stap 3. Schenk de 7UP in het glas, even roeren, een mooi rietje, een leuke parasol of een limoenschijfje als decoratie en je hebt een heerlijk Virgin Mojito.

Stap 4. Genieten van je Virgin Mojito!